Malzemeler,
6 adet patates
5 dal taze soğan
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet tatlı kırmızı biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı,
Patatesleri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Yumuşayıncaya kadar patatesleri haşlayın.
Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun.
Küp şeklinde doğrayın.
Kuru soğanı piyazlık doğrayıp biraz tuzla ovun.
Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu iyice karıştırın.
Derin bir kasede; yeşillikler, patates, kuru soğan ve zeytinyağlı sosu harmanlayın.
15 dakika bekletip servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder